Zatvoren Zipper Interactive

Zipper-Interactive-logo

Glasine koje su kružile proteklih dana po gejmerskim portalima pokazale su se točnima: Zipper Interactive je otišao u povijest. Jedan od najstarijih  razvojnih studija,  developer igara za Sonyeve konzole,  zatvorio je svoja vrata  nakon  17 godina rada.

Evo dijela Sonyeve PR izjave:

“Sony Computer Entertainment  može potvrditi zatvaranje Zipper Interactiva, game developera i studia smještenog u Seattlu koji je bio dio globalnog development tima Sony Computer Entertainment Worldwide Studiosa. Gašenje je rezultat normalnog ciklusa redistribucije resursa. Zipper je dovršio sve svoje poslove uključujući najnoviji,  Unit 13 za PlayStation Vitu. Zipperovi naslovi MAG, SOCOM 4 i Unit 13 će i dalje imati podršku, uključujući i Daly Challenges i Uniti 13.”

DeathDrome, Top Gun Recoil, MechWarrior 3, Crimson Skies , SOCOM serijal, MAG i zadnji Unit 13 za Vitu  naslovi su po kojima ćemo pamtiti Zipper Interactive. Posao je izgubilo 80 ljudi, a Sony je obećao da će većini  radnika pomoći u pronalaženju drugog posla.

Izvor: The Verge

PODIJELI POST!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Reddit
Autor: Siniša Mrakovčić Vidi sve postove od

Ostavi odgovor

Troškovi Goodgame.hr servera se ne plaćaju sami, ovisimo o reklamama koje vam se prikazuju. Podržite Goodgame.hr tako da ugasite AdBlock na našoj stranici.