Wii U u nedostatku doista značajnog softvera

screenshot_284208_thumb_wide940

Po mišljenju analitičara igraće industrije, Nintendova prezentacija na nedavnom E3 sajmu bila je prosječna, a i investitori nisu baš zadovoljni. Konzoli Wii U trenutno nedostaje doista jakih naslova za ozbiljnije igrače, cijena bi mogla biti problematična, a podrška third-party developera nije ohrabrujuća. Iako su se očekivale informacije u vezi toga, ipak se nije dogodilo. Dok korisničko sučelje Wii U Gamepada jest zanimljivo, nije bilo puno igara koje su iskorištavale mogućnosti kontrolera. Većina third-party izdavača bili su mlaki u vezi konzole i ne čini se da će značajnije razvijati igre za nju. Međutim, Nintendo je uvijek imao sposobnost iznenađenja za sve. Također, komentirano je da bi mogućnost korištenja dva Wii U Gamepada na jednoj konzoli mogla biti skupa investicija.
Općenito gledajući, razočaranje je proisteklo zbog toga što mnoga ključna pitanja nisu dobila odgovor i to godinu dana nakon prve najave konzole i nekoliko mjeseci prije njenog izlaska.
Wii U je svakako poboljšanje naspram prethodnika, ali ostaje pitanje u vezi detalja izlaska konzole, konkretnih mogućnosti online usluge i planova za third-party naslove. Također se čini da Nintendo cilja na svoju tradicionalnu publiku, kao i mlađe igrače, iako se primjećuje prilika za privlačenje ozbiljnijih igrača koji nestrpljivo iščekuju iduću generaciju Xboxa i PlayStationa.
“Ključni Wii U launch naslovi uključuju first-party igre New Super Mario Bros. U i Pikmin 3, kao i third-party naslove Batman: Arkham City, Assassin’s Creed III i dr., te Wii U ekskluzivu ZombieU. Međutim, nismo vidjeli pravi “killer app” za ozbiljnije igrače”, tvrde analitičari.

PODIJELI POST!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Reddit
Autor: Josip Vladić Vidi sve postove od
Otet od mračnih sila da piše za GoodGame. Drže ga o kruhu i vodi, ali ne žali se. Stigne nešto i odigrat :)

Ostavi odgovor

Troškovi Goodgame.hr servera se ne plaćaju sami, ovisimo o reklamama koje vam se prikazuju. Podržite Goodgame.hr tako da ugasite AdBlock na našoj stranici.