Ni-Oh se još radi?

Akira Kurosawa

Koliko god da dugo pratimo industriju videoigara, mnoge stvari su nam misterija. Nikada nam nije bilo jasno zašto mnogi developeri najave svoje igre par godina prije izlaska. Final Fantasy Versus XIII je prvi puta najavljen 2006. godine i stvarno nam nije jasno što Square Enixovci rade cijelo ovo vrijeme. 2013. godina se bliži, nova generacija konzola bi trebala uskoro izaći (najranije 2014. – 2015. godine) i mnoštvo fanova nestrpljivo očekuje Versus XIII igru. Pojavile su se mnoge glasine o statusu igre (preimenovanje u XV, izlazak na Wii U konzoli, prebacivanje na novu generaciju konzola, otkazivanje igre itd.).  Vrijeme će pokazati što je istina, a što je laž.

Tecmo Koeijev Ni-Oh jedna je od takvih igara. Originalno je najavljena 2004. godine, 2005. su prikazani prvi traileri na E3 sajmu i kao datum izlaska je navedena 2007. godina. Zanimljivo je što je najavljena kao PlayStation 3 ekskluziva. Igra je tada bila zamišljena kao samurajski naslov baziran na izgubljenom scenariju legendarnoga redatelja Akire Kurosawe.

Ova dva trailera iz 2005. godine su jedino što je prikazano od igre. Sljedećih 5 godina nikakve nove informacije o statusu igre se nisu pojavile u javnosti. 2009. godine Tecmo Koei se čak ispričao za nedostatak novih vijesti i informacija o igri i potvrdili su kako je igra i dalje u razvoju. Ipak nekako nas nisu uspjeli uvjeriti i pomirili smo se s činjenicom da je Ni-Oh otkazan.

TGS 2010. donio je neočekivano iznenađenje. Kou Shibusawa najavio je kako je ponovno započet rad na Ni-Oh igri. Ovoga puta developerskoga posla se prihvatio Team Ninja i cijela igra se počela raditi ispočetka. Sav prethodni materijal i prototip su odbačeni. Od tada su prošle 2 godine i opet se je pojavio nedostatak informacija. Po drugi puta se pojavila mogućnost da je cijeli projekt otkazan. Srećom, početkom 2012. godina Team Ninja je na Twitteru objavio kako je igra u razvoju. Iako nas je to donekle umirilo, nedostatak novih trailera i slika je izazvao priličnu sumnju.

8 godina je prošlo od prve najave i ništa konkretno nije prikazano. U intervjuu za Famitsu,  Yoichi Erikawa (Tecmo Koei CEO) je izjavio kako razvoj Ni-Oha napreduje i kako je igra dogurala do alpha verzije. Trenutno je nepoznato kako izgleda aktualna verzija igre, priča i gameplay su navjerojatnije promijenjeni u odnosu na originalnu viziju, a velika je nepoznanica hoće li Ni-Oh izaći na PlayStation 3 ili je razvoj prebačen na PlayStation Orbis konzolu. Najraniji izlazak igre bi se mogao dogoditi tijekom 2013. ili 2014. godine.

PODIJELI POST!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Reddit
Autor: Martin Perušić Vidi sve postove od
My life is so much more interesting inside my head...

Ostavi odgovor