GG TECH REPORT (4): ZAŠTITNE TORBICE, VLADAVINA TABLETA I OBLACI

goodgame_tech_report2

Nakon nekoliko GG Tech specijala, došlo je vrijeme da se vratimo našem regularnom serijalu. Kao i obično, idućih nekoliko redaka posvetit ćemo novostima iz svijeta mobitela, tehnologije i nekih malo „čudnijih“ stvari koje se javljaju diljem svijeta. Iz sljedećih vijesti jedno je očito, a to je da mnogi „šefovi“ tech industrije počinju kopirati uspjehe i ideje drugih „šefova“ ili manjih, a obećavajućih aplikacija. Cloud tehnologija nam dolazi sa svih strana, ideja iza Dropboxa se iskorištava na široko, a na potencijalnim kupcima/korisnicima je da odluče kome će dati svoje povjerenje. Možda vam ovaj tekst i pomogne pri budućim odlukama. Informacija vam, zasigurno, uz nas neće nedostajati.

SVE SE VIŠE GLEDA NA TABLETIMA

Je li vam vaše osobno računalo i dalje “drugi TV”? Nekima je i glavno sredstvo gledanja serija, filmova, vijesti i svega ostaloga što se inače gleda na televiziji. No, najnovija istraživanja nam govore da je tablet postao najpopularnija alternativa televizijama. Viacom je ispitao 2500 ljudi diljem svijeta koji su ukazali na promjenu trenda gledanja televizije na osobnim računalima i smartphoneima na tablete. Na tabletima televizijske emisije gleda 15 posto ispitanika, najviše zahvaljujući boljim streaming uslugama te popratnim aplikacijama televizijskih kuća koje omogućuju kvalitetnije gledanje programa.

SHAZAM I NA IPADU!

Shazam svojim korisnicima daje novu mogućnost da puštaju svoje najdraže pjesme i koriste dodatne sadržaje, to se već zna. No, dok su u aplikaciji uživali prvenstveno iPhone korisnici od ovog petka izdana je i iPad verzija.Shazam for iPad je sada dostupan u App Storeu i potpuno je besplatan. Uključuje Retina display grafiku te LyricPlay mogućnost koja je na iPhoneu dostupna od početka godine. Na LyricPlayu možete vidjeti stihove pjesme koju puštate na svom iPadu i, ako ste raspoloženi, i sami pjevati uz nju bez mumljanja nekih stihova koje niste baš shvatili. Uz stihove za preko 20, 000 popularnih pjesama, za svakog od izvođača će vam se izlistati i njihov raspored koncerata, kao i najnoviji video zapisi na YouTubeu.

iPhone aplikacija je početkom travnja dobila veliki update koji je omogućio Shazamu da bude još brži te da prepoznaje i televizijske emisije i oglase.

SONYJEV PLAYMEMORIES KONKURIRA DROPBOXU

Sonyjeva aplikacija PlayMemories koja omogućuje uređenje fotografija nalazi se na PlayStation Storeu mjesec dana, a uskoro će joj se pridružiti i usluga za dijeljenje fotografija. PCWorld javlja da će Sony izdati cloud baziran na PlayMemoriesOnline s 5GB besplatnog prostora. Ova mogućnost će biti dostupna svim korisnicima u Japanu, SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj od 25. svibnja ove godine. Izgleda da će korisnici moći pristupiti digitaliziranim uspomenama (čitaj: fotkama) kroz Sonyev software na svojim PC i Mac računalima, a fotografije će moći streamati na Bravia TV digitalnim fotografskim okvirima. WiFI kamere istog proizvođača će se također moći spojiti na online storage sisteme, dok će Android tableti i mobiteli dobiti svoju aplikaciju kojom će moći uploadati svoje snimke i fotke. U nastojanjima da svoje usluge razlikuju od onih koje ima recimo Dropbox, PlayMemories Online će moći sinkronizirati vaše fotografije i s PSP i PS Vita konzolama. Na taj način ćete moći svojim fotografijama dosađivati ljudima. Prilažemo i jedan dosta loš promotivni video koji će vam pobliže pojasniti o čemu se radi. Nadajmo se da konačni proizvod neće biti moderan kao reklama.

TORBA KOJA GLAVU ČUVA

Dok neke trgovine pokušavaju spašavati okoliš sa svojim torbama, Grappa je otišao korak dalje spašavajući ljudske živote sa svojim inovativnim torbama. Ova šoping torba vas, u trenutcima kad je prazna, može spasiti ako se nađete usred potresa ili neke druge prirodne katastrofe (hm, ipak ima veze s prirodom na kraju). Koliko god smiješno zvučalo (i izgledalo na priloženoj fotografiji) baza torbe je napravljena od iste EPS pjene koja se nalazi u kacigama i može podnijeti velike terete koji vam padaju na glavu. Usto je satkana od dosta jeftinih materijala pa joj se cijena samo pedesetak kuna. Tko zna, možda uskoro naiđete na nju u jednom od trgovačkih lanaca kojima je i ponuđena.

SAMSUNG PREDSTAVIO S-CLOUD

Korejske novine Maeli Business vjeruje da je Samsung napokon dovršio sve poslove oko svoje S-Cloud usluge te da će ista biti predstavljena javnosti zajedno sa izlaskom Galaxy S III uređaja idući mjesec. Korejski tehnološki gigant je najavio da će svojim korisnicima pružiti „neograničenu uslugu“ s puno više prostora i manje restrikcija nego što ih ima popularni iCloud. Navedena usluga će doći i s VOD-store aplikacijom koja će nuditi puno audio i video sadržaja koji se moraju kupiti, uz free zapise koji su dostupni na Google Playu. Postoje i određene glasine da su zamolili Microsoft da se pridruži KT-u i Amazonu u razvijanju što bolje infrastrukture za kompletnu uslugu. Bilo kako bilo, uskoro ćemo doznati više, najvjerojatnije 3. svibnja kada izlazi Samusng Galaxy S III.

PODIJELI POST!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Reddit
Autor: Zlatko Bukač Vidi sve postove od
My common sense is tingling,

Ostavi odgovor

Troškovi Goodgame.hr servera se ne plaćaju sami, ovisimo o reklamama koje vam se prikazuju. Podržite Goodgame.hr tako da ugasite AdBlock na našoj stranici.